Închide

S-a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență în Florești/ Primarul Bogdan Pivariu: Echipe mixte acționează pentru a degaja excesul de apă de pe străzi și din beciuri/ 80% din străzi au fost deja curățate de apă

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 31, 2024 3 10070

Furtuna  care a avut loc în după-amiaza zilei de 31 mai se numără printre cele mai puternice din ultimii 10 ani, motiv pentru care, arată primarul Bogdan Pivariu, a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență.

“În mod particular, furtuna a coincis cu lucrările de intervenție ale Companiei de Apă Someș la un tronson important al magistralei de canalizare de pe DN1, amplificând astfel impactul negativ asupra infrastructurii existente. În acest moment, în colaborare strânsă cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU), echipajele noastre acționează cu autospeciale pentru a degaja excesul de apă din beciurile inundate și străzile grav afectate de inundații”, a explicat Bogdan Pivariu.

Peste 80% din străzile cu probleme au fost eliberate de apa care le inunda, permițând locuitorilor să-și reia activitățile zilnice.

“Pe măsură ce situația se ameliorează, am demarat operațiuni de curățare a străzilor deja remediate, pentru a ne asigura că acestea sunt complet funcționale și sigure pentru circulația publică. Monitorizăm îndeaproape evoluția evenimentelor și vom continua să acționăm prompt și decisiv pentru a gestiona consecințele acestei situații de urgență. Vă voi ține la curent cu orice evoluție ulterioară. Vă mulțumesc pentru înțelegere și sprijinul acordat”, a mai informat primarul.
Locuitorii din Florești au sesizat autoritățile că mai multe zone, străzi, subsoluri din localitate au fost afectate, după furtuna de vineri dupa-amiaza. Strada Eroilor, recent modernizată, a fost inundată, dar și zona unde are loc Florești Fest.

3 comentarii

  1. No ce bine co ploat, apala cluju de cacat.Ce canalizare este acea de diametru 50 cm la o urbe de 70 de mii de oameni .Ce străduțe, foste drumuri agricole,sunt la un orășel de 70 de mii.Cred ca avem o anomalie genetica și sper ca să dispărem ca și nație, prin propria prostie .

Scrie un comentariu