Închide

S-a ales prima femeie Rector din istoria Universității de Medicină și Farmacie din Cluj

ActualitateEducaţieTop News by Actual de Cluj - nov. 30, 2019 0 1185

Anca Buzoianu este noul rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, din Cluj-Napoca. Ea a obținut 585 de voturi, dintr-un total de 609 declarate valide. Anca Buzoianu a obținut o majoritate de voturi și în Senatul universității din partea Facultății de Medicină unde a reușit să strângă 350 de voturi.

 „Copleșită de emoție, adresez recunoștința mea colegilor, membrilor comunității academice, care într-un număr impresionant au ales să își exprime votul și să mă aleagă în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. Voi purta încrederea voastră cu responsabilitate deplină, privesc cu entuziasm spre următorii ani și împreună vom scrie noul capitol din istoria Universității”,a anunțat noul rector.

Din 2008 Anca Buzoianu a fost Decan al Facultății de Medicină, iar din 2015  este și președinte și fondator al Asociației Decanilor Facultăților de Medicină din România. Este profesor universitar din 2006 la disciplina Farmacologie clinică și medic primar de peditrie.  Anca Buzoianu este și președinte al Comisiei de Farmacologie Clinică, Toxicologie și Toxicodependență a Ministerului Sănătății.

foto: Anca Buzoianu /facebook

Citiți și:

Cine a fost Raluca Ripan, singura femeie ajunsă rector de universitate din istoria Clujului – și prima femeie doctor și academician din țară

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu