Închide

Rus reintră în politica mare. Anunță că nu mai are nicio legătură cu PSD și că i se alătură lui Ponta

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 26, 2018 2 1089

Prezent în cadrul unei emsiuni tv (la postul Realitatea), omul de afaceri clujean, Ioan Rus – pe vremeuri principalul lider al PSD Cluj – fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta – a anunțat că se delimitează în mod clar de partidul care l-a consacrat politic. „Mă alătur formațiunii conduse de Victor Ponta – Pro România”, a anunțat Rus, autorizând astfel speculațiile apărute recent în presă, cu privire la ieșirea sa din PSD.

Rus a apreciat că nivelul de competența s-a degradat în politica românească, generând scăderea nivelului de competitivitate al politicienilor. „Criteriile nu au mai fost profesionale ci să cunoști pe cineva, generând ascensiunea mediocritații”, a spus Rus, citat de site-urile centrale de știri.

Fostul lider PSD – principalul pion al așa zisului „grupul de la Cluj” – are planuri mari în politca centrală, au informat sursele Actual de Cluj. De altfel,  Victor Ponta s-a întâlnit la Cluj în mai multe rânduri cu Rus, precum și cu fostul minsitrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, în vederea organizării noii formațiuni politice Pro România.

Alte surse afirmă că nu este exclus ca în cazul căderii lui Liviu Dragnea, gruparea lui Ponta să revină în PSD pentru a prelua partidul.

Deocamdată, plecarea lui Rus îi face pe actualii lideri ai PSD Cluj să respire ușurați, știut fiind faptul că omul de afaceri nu l-a agreat niciodată pe actualul șef al organizației, Horia Nasra, impus la conducere de Liviu Dragnea.

Alt pion de referință al „grupului de la Cluj”, strategul Vasile Dâncu, nu este interesat încă de formațiunea Pro România. În cadrul aceleiași emisiuni tv, Rus a ținut să precizeze că Dâncu rămâne cu PSD.

2 comentarii

  1. Nu văd care-i diferenţa dintre ponta şi dragnea! S-a uitat anul 2012 când ponta şi antonescu doreau să facă ce face dragnea şi pupincuriştii lui acum? Mare scofală că rus se alătură lui ponta! Mai mare greaţa.

  2. Mie intre „politica mare” si „Partidul Pro Romania” mi se pare o distanta mare, ba chiar zic ca se bat cap in cap. Zic si eu … poate gresesc.
    Pro Romania mi se pare doar mijlocul de supravietuire in politica a lui Victor Ponta pana la vremea cand se va putea intoarce in PSD.
    Domnul Rus a vazut ca actuala conducere a PSD nu-l valorizeaza si a ales sa-l sustina pe Ponta, care a dovedit in doua randuri ca se bazeaza pe calitatile lui. Pe de alta parte domnul Rus se cam plictisea si oricum n-are nimic de pierdut.
    Mai bine intra domnul Rus in lupta directa cu Dragnea, nu sa-l sprijine pe Ponta. Ponta nu-i cu nimic mai bun decat Dragnea. Iar PSD-ul mai devreme sau mai tarziu va avea nevoie de un lider autentic, proeuropean si cinstit; nu e cazul lui Ponta, dar ar fi al lui Rus.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.