Închide

Românul care câștigă de 3 ori cel mai dur maraton din lume se întoarce în România prin Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 19, 2018 1 358

Românul care a reușit performanța de a fi câștigat de trei ori consecutiv cel mai dur maraton arctic din lume se întoarce în România în noaptea de miercuri spre joi, la Cluj.
Tibi Ușeriu se întoarce în țară după ce a câștigat, pentru al treilea an consecutiv, maratonul Arctic Ultra 6633. Acesta aterizează pe aeroportul din Cluj-Napoca, în noaptea de miercuri spre joi, cu cursa de Londra. „Va ajunge la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, cu zborul din Londra, la ora 00:35 in data de 22.03.2018”, anunță Tășuleasa Social pe Facebook, ONG-ul din Bistrița cu care colaborează sportivul. În două ore de la publicare, anunțul avea deja peste o sută de distribuiri.
Tibi Ușeriu a câștigat joi cursa maratonului Arctic Ultra de peste 350 de mile, adică 618  kilometri în jurul Cercului Polar, varianta cea mai grea a competiției, parcurse în mai puțin de 173 de ore, un timp mai scurt decât ediția de anul trecut și substanțial mai scurt decât în 2016, în condiții extreme de temperatură. E, astfel, singurul din lume care a reușit performanța să învingă acest traseu dificil de trei ori, chiar dacă aceasta a însemnat temperaturi extrem de joase, degerături și alte probleme de sănătate.

Citește și:

Tiberiu Ușeriu a câștigat pentru a treia oară cel mai dur maraton din lume: „Să ne vedem cu bine acasă. A fost mult mai greu decât anii trecuți”

Și anul trecut Ușeriu s-a întors în țară tot prin Cluj. Iată cum a fost primit:

Tibi Uşeriu, campionul român de la ultramaratonul Arctic, s-a întors acasă. Despre cursa cu degerături şi luminile de Auroră

Un comentariu

  1. Daca se inscriau la maraton eschimosii , cei din tarile nordice, din Alaska sau Siberia … nu mai castiga el nimic. A participat si a castigat pentru ca prezenta a fost redusa, foarte bine dar nu faceti acum un erou dintr-un fost delicvent si puscarias ca nu asa se spala pacatele.

Scrie un comentariu