Închide

Românii sunt cei mai optimiști europeni și cred că 2021 va fi un an mai bun

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 25, 2020 0 86

Românii sunt cei mai optimiști europeni, arată un sondaj comandat de Parlamentul European la care au răspuns peste 25.000 din statele membri UE. Mai bine de jumătate dintre românii care au răspuns la întrebări cred că anul viitor va fi mai bun. La polul opus sunt francezii și grecii sunt pesimiști și nu cred că situația se va ameliora.  

Conform eurobarometrului, arată Digi24, românii au cel mai ridicat grad de optimism din întreaga Europă, în contextul pandemiei. Întrebați care este sentimentul care îi descrie cel mai mult în această perioadă, românii au răspuns în proporție de 56% că speranța. În Franța și Cehia, țări afectate grav de cel de-al doilea val al epidemiei de coronavirus, oamenii sunt pesimiști. Doar 29% dintre respondenții cehi și 25% dintre francezii chestionați au spus că au o stare de spirit pozitivă. arată eurobarometrul.

Francezii, în schimb, simt frică, spaniolii se declară neajutorați și peste 70% dintre ciprioți spun că trăiesc în nesiguranță. Grecii se declară furioși sau frustrați, iar olandezii și finlandezii au încredere deplină în ceea ce va urma.

Europenii au fost întrebați și cât de afectați au fost din punct de vedere economic de pandemia de coronavirus. Pe primul loc se află ciprioții, iar pe locul al doilea grecii, spaniolii și românii. 55% dintre cei care au participat la sondaj spun că veniturile le-au fost deja afectate. Danezii și luxemburghezii s-au declarat neafectați la acest capitol.

Eurobarometrul a chestionat aproape 25.000 de cetățeni din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare