Închide

România va găzdui Campionatul European de Handbal 2026, alături de Cehia, Polonia, Slovacia și Turcia/Se vor juca partide la Cluj-Napoca și Oradea

ActualitateSport by Actual de Cluj - mart. 08, 2024 0 208

Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal a decis să aloce organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026 Cehiei, Poloniei, României, Slovaciei și Turciei, într-o mișcare menită să ducă handbalul feminin de top pe cât mai multe piețe europene posibil, având în vedere și faptul că acest campionat urma să fie organizat în Rusia.
Federația Română de Handbal a anunțat pe pagina oficială că  EHF EURO 2026 este programat pentru perioada 3-20 decembrie 2026. Va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe.
Runda preliminară se va desfășura cu câte o grupă în fiecare dintre următoarele orașe: Oradea, Cluj Napoca, Antalya, Brno, Katowice și Bratislava.
Grupele principale vor evolua la Cluj Napoca și Katowice. Orașul polonez Katowice, care a fost deja gazdă în cadrul EHF EURO 2016 la handbal masculin, precum și la Campionatul Mondial IHF de handbal masculin din 2023, va primi echipele din weekendul final.
Sălile alese includ, printre altele, Spodek Arena din Katowice, cu o capacitate de 11,000 de spectatori, precum și BT Arena din Cluj Napoca, având o capacitate de 10,000 de locuri.
EHF EXEC a primit vara trecută mandatul de re-alocare a Campionatului European EHF EURO 2026 de handbal feminin, întrucât găzduirea acestuia în Rusia, organizatorul inițial al campionatului, nu este posibilă.
Odată luată decizia, cele mai bune echipe naționale de handbal feminin vor ajunge în unsprezece piețe europene în următorii ani.
Campionatul European EHF EURO 2024 (28 noiembrie – 15 decembrie) se joacă în Austria, Ungaria și Elveția, Campionatul European EHF EURO 2026 în țările menționate mai devreme, iar Campionatul European EHF EURO 2028 în Norvegia, Danemarca și Suedia.
La ultimul Campionat European din 2022, România a ocupat locul 12. Finalista a fost echipa Norvegiei, urmată de Danemarca și Muntenegru.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare