Închide

România pierde o investiţie de peste 100 mil. euro de la Bosch: Am decis să nu continuăm construcţia fabricii de maşini de spălat în Simeria. Fabrica urma să creeze 700 de locuri de muncă. Acum terenul a fost dat pentru agricultură

Economie by Actual de Cluj - nov. 06, 2019 0 224

Grupul german Bosch, care are un campus de mari dimensiuni în comuna clujeană Jucu, în parcul industrial Tetarom III, a renunţat la construcţia fabricii de maşini de spălat pe care o plănuise la Simeria, în judeţul Hunedoara, o investiţie de 110 milioane de euro.

„BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare“, a spus pentru Ziarul Financiar Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice.

Planul iniţial era ca lucrările de construcţii pentru unitatea de producţie să înceapă anul acesta, însă din cauza întârzierilor generate de accesul la ajutorul de stat de care aveau nevoie germanii demararea lucrărilor a fost amânată. Primele maşini de spălat ar fi trebuit să fie produse în noua fabrică în 2021.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu