Închide

România ocupă locul trei în topul celor mai bune țări din care să lucrezi doar cu laptopul (analiză Momondo)

EconomieUncategorized by Actual de Cluj - ian. 11, 2022 0 114

România ocupă locul trei în topul celor  mai bune țări din care să lucrezi doar cu laptopul, conform unui clasament realizat de motorul de căutare Momondo.ro. Aceasta în contextul în care tot mai mulți oameni se orientează către medii de lucru flexibile și încearcă să găsească modalități de a îmbina călătoriile și munca la distanță.

Conform Economedia.ro, în realizarea acestui top au fost analizate 111 țări, care au fost clasificate în funcție de 22 de factori împărțiți în șase categorii: accesibilitate și costuri de călătorie; prețuri locale; siguranță și sănătate, facilitățile muncii de la distanță, viața socială și vremea. Care sunt cele mai bune țări de unde să muncești de la distanță și să te bucuri de timpul liber călătorind?

Cele mai bune zece țări în care să îmbini condițiile pentru o muncă productivă cu posibilitățile de călătorie

  1. Portugalia
  2. Spania
  3. România
  4. Mauritius
  5. Japonia
  6. Malta
  7. Costa Rica
  8. Panama
  9. Republica Cehă
  10. Germania

România a ieșit pe locul trei la nivel internațional în ceea ce privește munca la distanță, în special datorită prețurilor sale foarte atrăgătoare și a faptului că are unul dintre cele mai mici costuri de trai, nu doar din Europa, ci din întreaga lume. De asemenea, România oferă prețuri avantajoase la închirieri auto și la hoteluri, în plus față de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiții foarte bune pentru călătorii interne.

Nomazii digitali pot aprecia viteza excelentă a internetului și faptul că mulți localnici vorbesc engleză, notează platforma. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziție foarte înaltă este viza pentru liberii profesioniști pe care autoritățile plănuiesc să o pună la dispoziție în lunile următoare.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună țară din lume pentru a lucra de la distanță, obținând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundența de locuri de ieșit în oraș, rata mică a criminalității și costul de trai relativ scăzut.

Portugalia mai oferă viză de nomad digital și mulți localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroși expați.

Spania ocupă locul al doilea, în principal datorită numărului ridicat de restaurante și cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenței de spații de co-working și a vizelor pentru liberii profesioniști. Viața de noapte de aici este bogată și este o țară cu politici LGBTQ+ favorabile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare