Închide

România, ce victorie superbă la Cluj! Naționala de handbal feminin a învins campioana mondială

SportTop News by Catalin Suciu - mart. 09, 2016 0 442

De 15 ani România n-a învins-o pe Norvegia. Iar ultima înfrângere a fost și cea mai dureroasă. A fost 33-35 la ultima ediție a Campionatului Mondial, după un meci decis în prelungiri, în semifinalele competiției.

La câteva luni distanță, România a dat din nou piept cu Norvegia în calificările pentru Campionatul European , iar Sala Polivalentă din Cluj a primit echipa noastră în urale. 7000 de oameni au cântat imnul, 7000 de suporteri adevărați le-au încurajat pe fetele de aur ale handbalului românesc. Neagu și Buceschi au făcut ravagii în atac, iar oaspetele s-au văzut conduse la o diferență de neconceput, 14-5, în minutul 24. Rușinos pentru o asemenea putere în handbalul feminin. Oaspetele au forțat o revenire, au mai redus din handicap, dar la pauză tabela indica 16-9 pentru România.
Tricolorele și-au păstrat calmul și în actul secund și cu toate eforturile adversarelor, româncele și-au adjudecat victoria cu 25-20.

În urma acestui succes, este greu de crezut că România nu va ajunge la European, având în vedere că le va mai întâlni pe Belarus și Lituania, adversare net inferioare Norvegiei.

Săptămâna viitoare  România va începe turneul preolimpic, urmând să joace cu Danemarca, Uruguay și Muntenegru. Primele două formații se vor califica la Rio.

Hai Romania!

Posted by Sala Polivalentă Cluj on Wednesday, 9 March 2016

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu