Închide

Românească: Parking gol în clădire de birouri, chiriașii inundă cu mașini străzile din jur

ActualitateEconomieTop News by Actual de Cluj - apr. 13, 2015 0 904

Românesc: au deschis clădire de birouri cu parcare, au închiriat spațiile dar au pus taxe mari pe locurile de parcare. Rezultatul – parking-ul de la subsol e aproape gol dar străzile din vecinătate sunt călărite de mașinile angajaților.

Se întâmplă pe mai multe străzi din Mărăști – Rovine, Henri Barbusse și Iazului, după deschiderea Cluj Business Center. Locurile de parcare costă 300 de lei pe lună, „inadmisibil de mult” după cum spune un clujean care a remarcat situația și i-a semnalat-o – fără succes, deocamdată – primarului Emil Boc. „De când s-a deschis Cluj Business Center, aceste străzi sunt pline de mașini, pe ambele sensuri, nu mai avem loc să circulăm de ele, intrarea și ieșirea din parcările noastre se face cu dificultate iar de câteva ori ne-am găsit mașinile zgâriate în parcare ca urmare a traficului mare pe o străduță îngustă și sufocată de mașini”, spune clujeanul Kun Janos într-o sesizare trimisă primarului prin site-ul domnuleprimar.ro. El spune că, de exemplu la intersecția străzilor Henri Barbusse cu Iazului, sunt parcate până la 7 mașini pe o parte și 6 pe cealaltă. „Deși trebuie să cedăm trecerea pe Iazului, vizibilitatea este zero din cauza mașinilor parcate peste tot în intersecție, mai tot timpul „ne facem cruce” după care intrăm la nimereală în intersecție, cu speranța că cei care circulă pe drumul prioritar ne vor observa și vor evita un accident”, spune Kun, care are și explicația: clădirea de birouri are două etaje de parcări subterane, cu 50 de locuri, care stau însă nefolosite din cauza tarifului mare, 300 de lei pe lună, „inadmisibil de mult”.

Un alt clujean a intrat în urmă cu câteva zile în parcarea subterană a clădirii de birouri și relatează: „în 9 aprilie am intrat în parcare. Surpriză: pe etajul I maxim 15 mașini în parcarea de aproximativ 40-50 locuri disponibile. Pe etajul -2, nicio mașină”.

Cluj Business Center e clădirea de birouri ridicată în locul fostei fabrici de dulciuri Feleacu de frații Călin și Octavian Buzoianu. Pe site-ul proiectului aceștia spun că oferă nu mai puțin de 558 de locuri de parcare.

Proprietarii clădirii spun că locurile de parcare asigurate prin proiect sunt suficiente și că s-a oferit chiar și o alternativă, temporară, de parcare gratuită. „În parking sunt locuri închiriate pentru chiriașii din clădire care au dorit astfel de spații. Mai există locuri și în curtea interioară, pe platformă. Acestea sunt deocamdată gratuite, pentru chiriași pe perioada șantierului, până la amenajare (scara II din proiectul de birouri e încă în lucru, n.red.). Sigur, asta e ceva mai departe, e un pic mai complicat decât să parchezi în stradă… Noi am respectat cerințele din proiect, am asigurat locurile de parcare necesare. Dar dacă vorbim de circulație și infrastructură, putem spune și că administrația nu a fost în stare să închidă un proiect vechi de 30 de ani, nodul de circulație Bulgaria, care ar fluidiza traficul pe direcția Nord-Sud”, a menționat Călin Buzoianu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare