Închide

Roată panoramică înaltă cât Cluj Arena la Untold

ActualitateTop News by Mihai Prodan - aug. 02, 2017 0 2319

Cel mai mare festival din țară aduce la ediția care începe mâine la Cluj o roată de observație pentru festivalieri, înaltă de 40 de metri – cu 3,25 metri mai înaltă decât stadionul Cluj Arena.

Untold începe mâine la Cluj – e cel mai mare festival din țară, cu o asistență estimată la 320.000 de oameni, cât populația Clujului la un loc – iar azi organizatorii anunță că una dintre surprizele acestei a treia ediții a festivalului e o roată de observație înaltă de 40 de metri, în care participanții la festival se pot urca „pentru o viziune mai clară și mai largă asupra tărâmului Untold”. Roata va fi amplasată între stadionul Cluj Arena și parcul central al orașului. De ce chiar aici? „Amplasarea unei roți gigantice necesită măsuri speciale de siguranță și amplasament”, spune purtătorul de cuvânt al festivalului, Ioana Chifor. De altfel roata e ușor mai înaltă decât stadionul unde e amplasată scena principală a festivalului – Cluj Arena are, în punctul său cel mai înalt, 36,75 metri.

Roată de observație a mai fost adusă la Cluj și în urmă cu o lună, la festivalul Electric Castle de la castelul Banffy din Bonțida. A fost prima dată când organizatorii festivalului aduc pe domeniul castelului o roată panoramică. „Ne doream o roată panoramică încă de la prima ediție, dar abia anul acesta am reușit să o aducem”, spune purtătorul de cuvânt al organizatorilor festivalului, Andi Vanca – acesta adaugă că roata a fost „cel mai popular și mai pozat loc din festival”.

Pentru că Electric Castle e organizat de 5 ani și abia acum aduc roată de observație la festival, pentru ca după o lună Untold să facă același lucru la a treia sa ediție, s-au inspirat organizatorii acestuia din urmă de la mai vechiul festival de la Bonțida? „Nu am copiat pe nimeni”, spune Ioana Chifor. „E gândită încă de la începutul anului, și contractată; e o activitate pe care în anii trecuți nu am avut-o și am adus-o în acest an tocmai ca să oferim o experiență și mai frumoasă participanților de la festival, iar această roată de observație o găsești la mai toate festivalurile din lume”.

Image may contain: sky, cloud, tree, outdoor and nature

Accesul în roata de observație de la Untold se face contracost iar un bilet costă 20 de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Tags