Închide

Risc de inundații pe Someș, până sâmbătă

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 02, 2020 0 125

Continuă veștile proaste în ce privește vremea la Cluj, de data aceasta hidrologii sunt cei care avertizează că există risc de inundații, din această după-masă până sâmbătă la miezul nopții.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa cer clujenilor să nu traverseze cursurile de apă și să nu desfășoare activități în zonele adiacente albiilor acestora, în perioadele în care sunt emise coduri meteorologice și hidrologice. Cum e cazul astăzi, de la ora 15, până în 4 iulie la ora 24, pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş în judeţele Maramureş şi Satu Mare, Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior în judeţele Cluj şi Bihor, Crasna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior – judeţele Sălaj şi Satu Mare.

În acest interval sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

No photo description available.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu