Închide

Rimetea, unul dintre cele mai frumoase sate din România, aproape de Cluj, a declarat deschis sezonul turRimetea, unul dintre cele mai frumoase sate din România, a declarat deschis sezonul turistic. Cele 55 de pensiuni sunt ”motorul” economiei locale. Ce poți face acolo

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 14, 2024 0 99

Autoritățile locale din Rimetea (județul Alba) și reprezentanții pensiunilor și asociațiilor locale au declarat sâmbătă deschis sezonul turistic 2024.

Pensiunile din zonă și-au prezentat oferta turistică pentru acest sezon, în cadrul unui eveniment care a inclus ateliere de artizanat, gastronomie, tururi ghidate, vânătoare de comori, programe pentru copii și rafting pe râul Arieș.

În eveniment au fost implicate 25 de pensiuni și trei asociații locale. În total însă, numărul caselor și pensiunilor care asigură locuri de cazare ajunge la peste 50, ceea ce i-a adus comunei cu populație majoritar maghiară renumele că ”trăiește sută la sută din turism”.

Primarul comunei Rimetea, Deák-Székely Szilárd-Levente, afirmă că expresia este ”doar un pic exagerată”, dar spune că procentul celor implicați în activitățile legate de turism și servicii este foarte mare.

”Avem în sat 55 de pensiuni, iar cei care nu dețin o pensiune, nu sunt proprietari, lucrează la una dintre acestea, adică sunt angajați”, a precizat el pentru g4media.ro.

Zona este accesibilă atât dinspre Cluj, cât și dinspre Alba. Din Cluj-Napoca se poate ajunge pe autostradă până la Turda și apoi pe ruta Mihai Viteazu – Buru, dar și pe drumul prin Băișoara.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare