Închide

Rezultatele finale la titularizare, după contestații: mai puțin de jumătate dintre candidați obțin note peste 7, în Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 26, 2023 0 110

Rezultatele finale la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, după soluționarea contestațiilor, relevă o majorare de 2,36% a notelor peste 7 în raport cu prima afișare: de la de la 48% la 50,36%. Creșterea se situează relativ în aceeași marjă ca în anul anterior, la 2,05%.

La Cluj, un candidat a primit nota 1, 13 au primit nota 10 și peste șapte sute – note peste 7 dar mai mici de 9,99.
Să menționăm, în Cluj au fost înregistrate cele mai multe note de 10 din țară după București cu 23.

În Cluj au fost evaluate un număr de 1.248 de lucrări iar una dintre acestea a fost anulată. Note peste 7 – sub jumătate, la 47,6%, în scădere de la 55,65% înainte de contestații.

Rata de promovare la examenul de titularizare, în Cluj, era de 87,25 %  în acest an înainte de contestații.

La proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor vacante ori rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată în șase centre de examen, în Cluj s-au prezentat 1.311 candidaţi, adică 83,13% din cei 1.577 candidaţi înscriși și cu drept de participare. Doi candidați prezenți au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, iar 61 dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale.
În centrele de evaluare, constituite la nivel național, au fost transmise spre evaluare 1248 de lucrări din județul Cluj. A existat o singură lucrare anulată într-un centru de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei, conform Inspectoratului Școlar Județean.
Pentru angajarea pe durată nedeterminată, adică titularizare, candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe durată determinată – suplinire -, minimum nota 5.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare