Închide

Rata de promovare a examenului de titularizare a crescut la Cluj la peste 90% după contestații, cea mai mare rată din țară, în contextul în care jumătate dintre candidați au obținut medii sub 7

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 26, 2023 0 161

Rata de promovare a examenului de titularizare a crescut la Cluj la peste 90% după contestații, în contextul în care jumătate dintre candidați au obținut medii sub 7.

Mai exact, rata de promovare este de 90,06 % în județul Cluj, la concursul național de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2023, după etapa de soluționare a contestațiilor. În Cluj au fost depuse un număr de 259 contestații. Dintre acestea, 181 lucrări au înregistrat note mai mari decât cele obținute în evaluarea inițială, în vreme ce 73 lucrări au fost reevaluate cu note mai mici decât cele obținute inițial, iar cinci lucrări nu au înregistrat modificări ale notelor acordate inițial.
Procentul notelor între 7,00 și 9,99 obținute de către candidații care au susținut proba scrisă la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar a crescut cu 2,73 %, de la 55,65 % înainte de soluționarea contestațiilor la 58,38 % după soluționarea contestațiilor, aspect care asigură județului Cluj primul loc în clasamentul național.

Ca urmare a afișării rezultatelor finale, în județul Cluj rata finală de promovabilitate – note peste 5.00 – este de 90,06%, în creștere cu 2,81 % față de rata de promovabilitate inițială, înainte de soluționarea contestațiilor, când era de 87,25%.
De asemenea, județul Cluj este pe primul loc în clasamentul național, în ceea ce privește numărul notelor de 10, 13 candidați (1,04%) reușind această performanță.

La proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri 12 iulie, în șase centre de examen, în Cluj s-au prezentat 1.311 candidaţi (83,13%) din cei 1.577 candidaţi înscriși, cu drept de participare la această probă scrisă. Dintre aceștia 248 de candidați sunt din promoția curentă, iar 998 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Doi candidați au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, iar 61 dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale.

În Cluj sunt disponibile 2.112 posturi, dintre care 139 de posturi sunt pentru angajare în învățământ pe durată nederminată – 129 în mediul urban şi 10 în mediul rural. Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline șiu specializări: 34 posturi educator-puericultor, 28 posturi educatoare limba română , 11 posturi învățători limba română.
Pentru angajarea pe durată nedeterminată (titularizare) candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7.00 (șapte), iar pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), minimum nota 5.00 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturi, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în perioada 27 iulie – 30 august.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare