Închide

Revine Comedy Cluj. Ce filme poţi să vezi în cinema, la festival

CulturăFestivalFilm by Actual de Cluj - oct. 03, 2018 0 185

 

După o pauză de un an, Comedy Cluj se întoarce: peste 60 de filme din peste 25 de țări vor fi proiectate la cea de-a noua ediție a festivalului, care are loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca. Selecțiile reprezintă un mix de filme de scurt și lungmetraj de comedie din subgenuri și culturi diferite.

Timp de 10 zile, clujenii pot viziona filme de scurt și lungmetraj din țări precum Spania, UK, Franța, Ucraina, Israel sau Australia, experimentând astfel comedia din diferite zone culturale și social-politice. Bărbați la apă (Oliver Parker, 2018) și Înoată sau te scufunzi (Gilles Lellouche, 2018) sunt două filme construite pe același subiect – criza vârstei mijlocie – dar care se manifestă diferit din cauza aspectelor culturale (acțiunea unuia are loc în UK, celălalt scenariu se desfăşoară în Franța).

Printre proiecțiile de neratat se numără și Campionii (Javier Fesser, 2018), propunerea Spaniei la Oscar din acest an pentru cel mai bun film străin. Filmul pune în prim plan un antrenor profesionist de baschet și frustrările cu care acesta se confruntă atunci când antrenează o echipă de baschet cu dizabilități. Un amestec de dramă și comedie cu iz iberic ce nu trebuie ratat.

Sebastian Stern, câștigătorul pentru cea mai bună regie din 2011, se întoarce la Comedy Cluj cu cel mai recent film al său, De tine ne putem lipsi (2016), o comedie neagră care abordează subiectul fricii de a fi înlocuit și incapacitatea de a vorbi despre această problemă. O propunere interesantă este și filmul lui Laurie Collyer, Concediu (2016), o serie continuă de aventuri pe drumuri într-o comedie de călătorie.

Comedy Cluj celebrează Centenarul Marii Uniri printr-o selecție de filme clasice românești, care vor putea fi vizionate gratuit la Cinema Dacia. Operațiunea monstrul (Manole Marcus, 1976), Păcală (Geo Saizescu, 1974) sau Totul pentru fotbal (Andrei Blaier, 1982) sunt o parte dintre filmele care intră în acest program.

Programul complet poate fi consultat AICI

 

Foto: imagine Concediu, Comedy Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu