Închide

Rețelele de apă și canalizare din Florești, Baciu, Feleacu și Apahida, extinse cu bani europeni pe 10 milioane de euro

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 15, 2021 0 496

Rețelele de apă și canalizare din patru comune din zona metropolitană a orașului Cluj-Napoca vor fi extinse cu bani europeni; autorizația de  construcție pentru lucrări a fost semnată.

E vorba de comunele Apahida, Baciu, Florești și Feleacu, unde rețelele de apă și canalizare sunt extinse în cadrul proiectului cu finanțare europeană derulat de Compania de Apă Someș, printre cele mai scumpe proiecte de gen din țară, în valoare de peste 355 milioane de euro. Lucrările de extindere în cele patru comune costă aproape zece milioane de euro, mai exact 48,8 milioane de lei. În Apahida proiectul prevede extinderea și reabilitarea conductei de aducțiune a apei pe o lungime de aproape cinci kilometri și a rețelei de distribuție pe o lungime de 18 kilometri, din care umătate sunt rețele noi. Rețeaua de canalizare va fi extinsă pe 25 de kilometri. La aceste lucrări se mai adaugă șapte stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și patru rezervoare de apă, dintre care trei construite de la zero.

În Baciu conducta de aducțiune va fi extinsă pe 16 kilometri iar rețeaua de distribuție existentă, în lungime de cinci kilometri, va fi reabilitată în totalitate. Proiectul mai prevede extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 2,4 kilometri, construirea a două noi stații de pompare și a unui rezervor de înmagazinare a apei.

În Feleacu conducta de aducțiune va fi extinsă pe aproape șase kilometri iar rețeaua va fi extinsă cu 22 de kilometri. Investiția mai prevede construirea a două noi stații de pompare, a unui rezervor și a unei stații de clorinare. În Florești, cea mai mare comună din țară, cu aproape 60.000 de locuitori, proiectul prevede extinderea rețelei de aducțiune pe o lungime de 650 de metri, respectiv a rețelelor de distribuție pe o lungime totală de aproape opt kilometri, din care 5,5 km sunt conducte noi. Proiectul include patru noi stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și trei rezervoare de înmagazinare a apei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu