Închide

Rețeaua pentru toleibuze intră în orașul comoară cu 1 milion lei

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 05, 2015 0 691

Lucrările de modernizare de pe arterele Memorandumului-Moților care implică și pozarea în subteran a cablurilor au impact și asupra rețelei electrice pentru troleibuze. Administrația locală a alocat 1 milion de lei pentru adaptarea rețelei de contat a troleibuzelor, având în vedere că respectivele lucrări nu au fost prinse în proiectul cu bani europeni de modernizare a arterelor.

Rețeua de contact troleibuze de pe Calea Moților are 1,2 kilometri. „Lucrările de adaptare a rețelei se execută în contextul înlocuirii prealabile sau simultan pe traseu a tuturor stâlpilor de susținere. Lucrările de adaptare a cablurilor de curent continuu se vor executa simultan cu derularea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere, în contextul extinderii aplicării Horărârii de Consiliu Local privind trecerea tuturor cablurilor aeriene de pe stâlpi în subteran”, arată Direcția Tehnică.

Pentru înloirea, devierea și refacerea rețelelor de tracțiune electrică pe Calea Moților, primăria a alocat 1.093.254 lei, pe baza devizului întocmit de Compania de Transport Local care operează rețeaua pentru troleibuze. Termenul de realizare a lucrărilor este de 3 luni, iar lucrările care se vor licita sunt estimate la 1.003.118 lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu