Închide

Reţea privată de Sănătate îşi inaugurează spitalul de la Cluj

EconomieSănătate by Actual de Cluj - dec. 12, 2018 0 2369

 

Până să se mobilizeze reprezentanţii autorităţilor locale şi centrale pentru un spital regional, cei din mediul privat se mişcă mai rapid, pe piaţa medicală din Cluj: reţeaua Regina Maria anunţă că şi-a finalizat investiţia din oraş, cea mai mare  din ţară, iar valoarea totală a proiectului ar depăşi 18 milioane de euro. Deocamdată, proprietarii au bifat deschiderea oficială, spitalul urmând să se deschidă pentru public la începutul anului viitor.

”Încă de la prima clinică deschisă aici, acum 10 ani, Clujul a devenit un punct strategic în dezvoltarea rețelei la nivel național, iar ulterior am direcționat aici cele mai mari bugete de investiții, după București”, a spus Fady Chreih, CEO-ul  companiei. Reţeaua a mai achiziţionat firme în Cluj: laboratorul de anatomie patologică Santomar, serviciul de ambulanță Prompturg, centrul de kinetoterapie și fizioterapie Kinetic.  Noul spital este localizat pe Calea Dorobanților, iar în primul an de funcționare, reţeaua estimează un flux de peste 20.000 de vizite medicale în spital și în ambulatoriu. Echipa „campusului medical” numără 423 de angajați, din care 184 sunt cadre medicale, iar compania are în vedere și alte angajări în cursul anului viitor. ”Asigurăm o alternativă viabilă, prin profesioniști cu experiență, dotări și condiții de cazare, pacienților care își caută sănătatea în spitalele vestice”, susţine dr. Constantin Ciuce, Director Medical al noului spital din Cluj

 

 

Spital pe 7.000 mp

Cu o suprafață de aproximativ 7.000 mp, construcția ocupă șapte niveluri: parter, patru etaje supraterane și două subterane.  Spitalul dispune şi de un sistem de imagistică cu aplicații în chirurgie, pediatrie, ginecologie și ortopedie. Din primul trimestru al anului viitor, spitalul va deveni „centru de referință” General Electric în imagistică dedicată patologiei sânului, spun reprezentanţii companiei, iar laboratorul va integra un departament de genetică moleculară – al doilea după cel din București, precum și o divizie specializată de anatomie patologică. Secția de pediatrie cuprinde departamentul de specialități chirurgicale pediatrice extins pe un întreg etaj, precum și ambulatoriul dedicat exclusiv copiilor, compus din 7 cabinete de consultații și cameră de gardă 24/7. Există şi o maternitate integrată în spital. Spitalul include specialități medicale, axate pe chirurgia minim-invazivă laparoscopică, printre care: ginecologie, chirurgie generală, ortopedie. Spitalul dispune de un centru de imagistică, un laborator integrat de analize medicale și cameră de gardă.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu