Închide

Restaurantul Chios a găzduit un inedit festival de ciocolată, dedicat copiilor

SocialTop News by Actual de Cluj - iun. 01, 2015 0 864

Festivalul de ciocolată Choco Junior, organizat de cofetăria clujeană Friandise la aniversarea celor 10 ani de existență, i-a determinat pe părinți să ia cu asalt Restaurantul Chios din Parcul Central, dornici să-și angreneze copilașii în ineditele activități programate în cadrul acestui eveniment. Atelierul de ciocolată precum și concursul de Lego au fost principalele atracții pentru copiii care au participat la festival. Motivați și de premiile scoase la bătaie de către organizatori, micuții au acceptat să se transforme în ucenici cofetari, nerăbdători să învețe cum se prepară și se modelează ciocolata, sub atenta supraveghere a cofetarilor profesioniști.

IMAG0933

IMAG0934

Părinții și-au putut înscrie copiii la două concursuri, potrivit vârstei lor. Cei sub 6 ani au modelat prăjituri din plastinlină, iar cei mai mari au fost încurajați să deseneze torturi. Cei mai iscuți dintre ei au câștigat, la final, prăjituri, torturi și ciocolată.

IMAG0932

Restaurantul Chios din Parcul Central s-a dovedit a fi o locație cum nu se poate mai potrivită pentru un eveniment de o asemenea amploare, a relatat cofetarul Veronica Socoli din cadrul Friandise, implicată în mod direct în actvitățile festivalului de ciocolată: „Aveam nevoie de o sală spațioasă, primitoare care să aibă și aer condiționat ca să putem pregăti ciocolata. Și apoi, nu există o locație mai potrivită decât Restaurantul Chios, având în vedere că vorbim despre un simbol al Clujului. Oricum,  noi de 10 ani colaborăm foarte bine cu managerii Chios, iar acum cu atât mai mult pentru că evenimentul nostru s-a pretat foarte bine la acest spațiu”, a subliniat Veronica Socoli. Ea le-a lansat invitația nu doar copiilor, ci și părinților să consume ciocolată de calitate: „Consumată cu măsură, ciocolata de calitate conferă beneficii extraordinare. Faptul că ciocolata ne-ar îngrășa, că n-ar fi bună, e doar un mit. În realitate, ciocolata activează anumiți hormoni care ajută la destinderea organismului. Ciocolata poate fi un excelent afrodisiac și un bun energizant, însă ea trebuie consumată ca desert, deci nu în fieare zi și la orice oră”. Trebuie făcută distincție între ciocolata de calitate și cea pe care o găsim pe orice raft în orice magazin, a mai adăugat cofetarul: „O ciocolată de calitate este ciocolata pură care are o masă consistentă de cacao și de unt de cacao. Ciocolata adevărată, franțuzească sau belgiană se topește instant când ia contact cu căldura gurii și niciodată nu lasă acea pojghiță pe cerul gurii, pe care o lasă orice ciocolată obișnuită”. Planul organizatorilor este acela de a repeta anual festivalul Choco Junior, în preajma zilei de 1 iunie, când se sărbătorește Ziua Copilului.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu