Închide

Republica Moldova, ameninţată direct de Rusia: „Guvernul de la Chișinău condus de cetățeni români calcă pe urmele regimului de la Kiev”

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 02, 2024 0 140

​Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a susținut, în Turcia, că „Guvernul de la Chișinău, condus de cetățeni români, pur și simplu calcă pe urmele regimului de la Kiev, desființând tot ce este rusesc”, scrie agenția rusă de stat Tass, potrivit hotnews.ro.

El a mai susținut că regimul de la Chișinău „vrea să anexeze Republica Moldova la România”, încercând să blocheze „procesul de negociere” în problema transnistreană.
„Reluarea formatului de negociere 5+2 pentru reglementarea problemei transnistrene ne va permite să continuăm căutarea unor soluții reciproc acceptabile, menținând în același timp integritatea teritorială a Moldovei, dar conducerea română de la Chișinău încearcă să distrugă pentru totdeauna acest instrument. Am făcut apel la regimul de la Chișinău, condus de cetățeni români, care nu ascund faptul că vor să anexeze Republica Moldova la România, ca acest regim să înceteze să blocheze procesul de negociere”, a susținut ministrul rus de Externe, citat de agenția de stat Tass.
Șeful diplomației ruse a mai acuzat că „conducerea românească de la Chișinău încearcă să distrugă acest format odată pentru totdeauna”:
„Regimul care s-a instalat la Chișinău pur și simplu calcă pe urmele regimului de la Kiev, desființând tot ce este rusesc, discriminând limba rusă în toate sferele, și împreună cu ucrainenii, creează o presiune economică și mai serioasă asupra Transnistriei”, a mai spus Lavrov.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu