Închide

Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. Anunțul președintelui Maia Sandu

Internațional by Actual de Cluj - mart. 03, 2022 0 207

Președintele Maia Sandu a anunțat în această seară că a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Ea a spus că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, semnată joi, îi este adresată lui Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, ţară care deţine rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare, anunță hotnews.ro.

”Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ea este adresată lui Emanuel Macron, președintele Franței, țara care astăzi deține președinția Consiliului Uniunii Europene. Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles.
Republica Moldov trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această cale europeana, ei văd viitorul în UE. Știm care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele”, a declarat Maia Sandu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare