Închide

Reprezentanţii ONG-urilor se adună în târg la Cluj. Vezi ce activităţi sunt în program

Social by Actual de Cluj - mart. 23, 2018 0 1092

Clujenii sunt invitați, sâmbătă, la un eveniment care prezintă publicului asociații și fundații non-profit din oraș. ONG Expo va fi deschis în 24 martie, între orele 10 și 18. Casa Matei din Cluj‑Napoca va găzdui activități și ateliere interactive propuse de ONG‑uri, iar participanții vor avea ocazia să descopere oportunități de voluntariat. Toate activitățile din program sunt gratuite, iar intrarea la eveniment este de asemenea liberă.

Primul punct pe agenda zilei, de la ora 11, va fi prezentarea asociației „Părinte în Florești”, care va prezenta beneficiile pe care le poate avea un voluntar – de la dezvoltarea personală și profesională până la experiența recunoscută conform Legii voluntariatului. Vizitatorii vor avea ocazia să își testeze talentul în domeniul artei cu un atelier de pictură al asociației Derzelas și să învețe cum să susțină un discurs în public alături de fondatorii Da Vinci System. Asociația „Mai puține plasticuri”  va prezenta moduri de a produce mai puține deșeuri în propria gospodărie și vor lansa cartea „Simple Home” („Casa simplă”), prin care propun o reîntoarcere la un mod de viață bazat mai puțin pe consum și mai mult pe prețuirea lucrurilor pe care le avem. Asociația creștină „Somethingnew” propune o vânătoare de comori. Fundația Părinți din România va susține un workshop despre măsurile preventive esențiale în sănătatea copiilor, cu titlul „Sfaturi medicale în bolile copilăriei”, un subiect extrem de actual în contextul informațiilor contradictorii și de multe ori nevalidate științific care circulă online.Tot în domeniul sănătății, voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez în România vor face o demonstrație de acordare a primului ajutor în situații de urgență, pentru ca participanții să știe cum să reacționeze într-o potențială criză. Iar pentru că sănătatea este o preocupare de zi de zi și prevenția este mult mai simplă decât tratamentul, asociația Primitive va susține o prezentare numită „Cum să fii activ zilnic și să ai o postură echilibrată”. De asemenea un subiect mereu util, atât în viața personală cât și profesională este limbajul semnelor – despre care vor susține o prezentare experții Asociației Naționale a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico‑Gestual.

Filiala Napoca a Societății Române Alzheimer va prezenta „AD Gaming – Program de stimulare cognitivă pentru bolnavii de Alzheimer”, un mod de a face terapie prin jocuri serioase, alături de familie, de îngrijitori sau de alte persoane de vârsta lor. Două asociații care își propun incluziunea și acceptarea reală a celor care s-au născut cu probleme de sănătate vor fi de asemenea prezente: asociația Autism Transilvaniava vorbi despre provocările vieții cu autism în România de astăzi, iar asociația BabilonTravel despre capacitatea lucrătorilor de tineret de a desfășura activități cu grupuri mixte de tineri nevăzători și fără dizabilități.

Reprezentanții ONG-urilor vor lua parte pe tot parcursul zilei la o serie de ateliere și activități care le sunt dedicate, pe tema unor probleme de actualitate ale sectorului.

ONG Expo este un eveniment organizat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj.

 

Foto: Forum ONG, 2017

Nici un comentariu

Scrie un comentariu