”Ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenție rapidă asupra prețului Creșterea prețului carburanților poate fi temperată prin măsuri fiscale. Ministerul Finanțelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze pentru a induce o scădere a prețului de la pompă”, arată liberalii marți într-un comunicat de presă.

Replica liberalilor vine după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut luni pe un ton dur ca guvernul să găsească soluții pentru scăderea prețurilor la carburanți, care au depășit 8 lei / litru la benzină și 9 lei / litru la motorină.

”În paralel, este nevoie de analize din partea Consiliului Concurenței și a ANPC. Însă guvernul, în urma acestor rapoarte, poate interveni asupra prețului NUMAI prin intermediul Ministerului Finanțelor (fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea prețurilor). Sunt măsuri ce țin de fiscalitate, nu de producție, nu de calitatea serviciilor”, mai susțin liberalii.

Șoferii din România au anunțat un protest la nivel național în 30 iunie prin care toți cei indignați de prețurile benzinei și motorinei sunt chemați în stațiile de carburanți pentru a alimenta de 1 leu.

sursa foto: colaj observatornews.ro