Închide

Încep lucrările de extindere și modernizare a iluminatului public pe mai multe străzi din Florești

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 21, 2022 0 94

Lucrările de extindere și modernizare a sistemului de iluminat public în Florești debutează pe străzile Iazul Morii, Iazului, Dealul de Jos, strada Pădurii și sat Luna de Sus. Potrivit Potrivit proiectului derulat de Primăriei, rețeaua de iluminat din comună va fi extinsă cu 2,5 kilometri și se vor monta stâlpi metalizi dotați cu lămpi LED. Deja administrația a aprobat încă de anul trecut, pentru partea de modernizare, un proiect estimat la peste 2,4 milioane lei pentru înlocuirea a 600 de corpuri de iluminat din comuna cu aparate noi și montarea unui sistem de telegestiune pentru iluminatul public.
„Prin proiectul de extindere a rețelei de iluminat public în comuna Florești dorim sporirea siguranței traficului, a circulației cetățenilor, creșterea confortului și orientării în teren după lăsarea întunericului. Proiectul prevede instalarea de becuri LED pentru reducerea cheltuielilor de întreținere și consum redus de energie electrică, precum și extinderea rețelei de iluminat public cu aproape 2,5 km și montarea de noi stâlpi metalici pentru iluminat dotați cu lămpi multiLED preprogramabile, moderne, eficiente energetic și cu o durată lungă de exploatare”, a explicat primarul Bogdan Pivariu.
Potrivit Primăriei, în prezent se execută lucrări de extindere și modernizare a iluminatul public pe pe străzile Iazul Morii, Iazului, Dealul de Jos, strada Pădurii și sat Luna de Sus.
În toamna anului trecut, consilierii din Florești au aprobat doar pentru modernizare rețelei de iluminat public din comună un proiecte stimat la peste 2,4 milioane lei și un termen de implementare de un an de zile pentru înlocuirea corpurilor de iluminat din comună cu aparate cu LED (în total circa 600 de corpuri) și instalarea unui sistem de telegestiune.

„Este vorba despre eficientizare. Discutăm despre modernizarea iluminatului existent, nu despre extinderea acestuia. Proiectul de extindere a iluminatului public este alt proiect și sper că acesta va debuta în decembrie. Va continua cu străzile rămase în urmă”, arata primarul Pivariu cu prilejul unei ședințe de Consiliu Local.

sursă foto: Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare