Închide

Repetiţie înaintea finalei. „U” Cluj a încheiat perfect Superliga

Sport by Actual de Cluj - mai 20, 2023 0 178

U Cluj a învins-o pe Hermannstadt, scor 2-1, și a încheiat sezonul pe locul 10, peste sibieni. Universitatea mai are de jucat o singură partidă în acest sezon, finala Cupei României, miercurea viitoare, împotriva celor de la Sepsi.

Final de campionat perfect pentru U Cluj. Măcinată de grijile retrogradării mare parte din sezon, formaţia clujeană s-a salvat încă de la meciul cu Chindia, iar ultima etapă a fost un joc de verificare. Sabău nu şi-a odihnit titularii, deşi are de jucat finala cupei, iar „studenţii” s-au impus la Sibiu, în faţa lui Hermannstadt.  Gazdele au deschis scorul prin Opruţ (22), cu un şut senzaţional după un corner, dar „U” a întors partida. Ovidiu Bic a restabilit egalitatea după o fază rară, din degajarea lui Gorcea (58), iar Nistor a marcat în prelungiri, din penalty.

Pentru Universitatea urmează cea mai importantă partidă. Clujenii vor juca finala Cupei României, tot la Sibiu, miercurea viitoare.

Ar fi primul trofeu după cupa câştigată în 1965.

HERMANNSTADT (4-4-2): Muțiu – Butean, Antoche, I. Stoica, Opruț – Balaure, Biceanu, Limaj, Oroian – G.Iancu, D. Paraschiv
Rezerve: Uțiu – Bejan, Etienne, Alhassan, Bărbuț, P. Iancu, C. Popescu, Babic
Antrenor: Marius Măldărășanu

U CLUJ (5-3-2): Gorea – Oancea, Martic, Miron, Pițian, Chipciu – Remacle, Simion, Bic – D. Nistor, Thiam
Rezerve: Iliev – Ilie, Goranov, Pires, I. Filip, I. Stoica, Hofman, Gomes
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Nici un comentariu

Scrie un comentariu