Închide

Renunță la chirie pentru sediu propriu: „casă” lângă Cluj Arena pentru 2,7 milioane de euro

EconomieRecomandarea redacției by Kristina Reştea - sept. 19, 2014 0 1962

Unul dintre cei mai importanți operatori telecom din regiune a preluat clădirea de birouri din vecinătatea stadionului Cluj Arena pentru a-și face sediu pentru filiala locală. RCS&RDS ar urma să se instaleze în clădirea de birouri ridicată de ELM pe strada Uzinei Electrice înainte de finalul anului.

Tranzacția a fost oficial încheiată în acest an, în urmă cu câteva luni, și a fost confirmată de foștii proprietari. „Clădirea ELM de lângă stadion a fost vândută către RCS&RDS. Această afacere este încheiată”, a menționat Ștefan Gadola, vicepreședintele EnergoBit, grupul care controlează compania ELM. Clădirea intra în patrimoniul ELM Imobilis, societatea desprinsă din Electromontaj și care a preluat patrimoniul imobiliar al companiei cu activitate de bază în domeniul specific lucrărilor la linii electrice şi la staţii de înaltă tensiune.

Societatea Electromontaj (ELM) Cluj a început lucrările la un imobil de 2.200 mp, pe strada Uzinei Electrice, clădirea a fost ridicată, dar lucrările au fost stopate când mai urma finalizarea amenajărilor interioare, din lipsă de finanţare. După ce grupul EnergoBit a preluat, în 2011, controlul majoritar al Electromontaj Cluj au fost continuate pregătirile pentru a exploata proprietatea imobiliară de lângă stadion. Conform informațiilor din piață, clădirea a fost achiziționată pentru 2,7 milioane de euro.

Noii proprietari de la RCS&RDS nu au dorit să ofere detalii privind valoarea tranzacției, invocând clauze de confidențialitate din contract, însă au precizat care este destinația clădirii. „Aici va fi sediul administrativ al filialei Cluj, ceea ce sperăm noi să se întâmple din decembrie. Lucrările sunt demarate. Achiziția a fost o necesitate pentru companie, care deocamdată funcționează în chirie la Olimpia”, a detaliat pentru Actualdecluj.ro Alexandru Bria, reprezentantul RCS&RDS.

Operatorul telecom este unul dintre cei patru mari chiriași care împart clădirea de 6.000 mp Olimpia Business Center, amplasată pe Calea Dorobanților. RCS & RDS este unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania şi Italia. Compania oferă servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă în 250 oraşe din ţară. RCS & RDS a investit și în conținut media, deținând stațiile Digi24.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare