Închide

Remus Lăpușan: „Să-i fie rușine lui Marius Nicoară că vorbește. Noi era să-l facem primar”

PoliticaRecomandarea redacției by Cosmina Fernoaga - iun. 01, 2014 0 273

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan, spune că orice ar fi, nu va da înapoi în fața PNL și PDL și că se va bate până la capăt pentru menținerea lui Ioan Oleleu în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, urmând ca acesta să preia prerogativele președintelui. Lăpușan l-a criticat pe liderul PNL, Marius Nicoară, pentru faptul că a acceptat să-i facă jocul lui Mihai Seplecan: „Lui Nicoară să-i fie rușine că vorbește, după ce noi eram să-l facem primarul Clujului”.

LAPUSANN

Lăpușan a avertizat că sunt foarte multe blocaje cu care se confruntă acum județul și că este nevoie de un om care cunoaște îndeaproape toate proiectele de dezvoltare. „Ioan Oleleu cunoaște cel mai bine problemele județului! Chiar nu ne putem permite să așteptăm  după oameni care acum învață să citească”, a spus Lăpușan, cu referire la liberalul Mihai Seplecan.  Lăpușan a apreciat că sunt foarte mulți liberali care nu agrează faptul că Seplecan s-a autopropus pentru preluarea vicepreședinției.

Se știe faptul că, ieri, la biroul permanent al PNL Cluj, Seplecan s-a autopropus pentru poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean, în ideea în care PDL acceptă să colaboreze pentru înlăturarea PSD-istului  Oleleu.  Majoritatea liberalilor prezenți la ședință au votat favorabil, doar 13 dintre ei i-au dat un vot negativ lui Seplecan.

PSD va colabora în continuare cu partidele  PC, UDMR, PPDD.  „În 2012 am câștigat la nivel loca și județean, am câștigat și alegerile parlamentare, decizia e luată, tot ce ține de partea legală și legislativă punem în practică, nu facem nici un pas în spate fără a ne apărăm prin lege. Noi am câștigat în fața PDL și în fața PNL iar acum putem spune că nu suntem mulțumiți de ceea ce a făcut domnul Uioreanu”, a spus Lăpușan. Acesta a explicat că nici o clipă nu a simțit că Uioreanu ar face vreo ilegalitate. „Noi am cooperat foarte bine pentru noua pistă a Aeroportului, chiar dacă acum se vorbește la modul acesta despre proiect ,  n-am simțit că ar exista vreo problemă în ce-l privește. Pentru alte proiecte, când am avut ceva de spus am spus, și depsre situația Ic Ponor și despre situația drumurilor județene, de care se ocupa Kiat, n-am avut niciodată nimic de ascuns”, a comentat Lăpușan.

În cazul în care PNL decide împreună cu PDL să-l înlocuiască pe Oleleu, decizia va fi atacată în instanță, a data sigurări  Lăpușan: „Este o legislație care spune foarte clar în ce condiții poate fi schimbat vicepreședintele. Ne batem până la capăt”. Mai mult, el a precizat că Prefectul se va ocupa să-i schimbe pe toți reprezentanții PNL, din fruntea instituțiilor deconcentrate.

Ioan Oleleu a precizat că nu ține de funcție, dar că în prezent la nivelul Consiliului Județean sunt foarte multe probleme și că acesta nu pot fi lăsate de izbeliște.  De asemenea, sunt foarte multe probleme care au rămas negestionate la nivelului unor unități administrativ teritoriale. În afară de acest aspect, a mai spus Oleleu, nu se poate vorbi despre poziția de președinte interimar: „În cazul de față există doar varianta ca vicepreședintele să preia atribuțiile preșdintelui, care și ele devin limitate”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.