Închide

Registrul Comerțului: Clujul e motorul economic al României după București, are cele mai multe firme înregistrate din provincie în 2020

Economie by Actual de Cluj - iun. 28, 2020 0 160

Clujul e motorul economic al României, minus Capitala, dacă e să numărăm firmele nou înființate în țară – cele mai multe, după București, sunt aici.
Numărul firmelor înmatriculate în primele cinci luni ale acestui an la Cluj se apropie de 2.000, cifră depășită doar de București – dar în scădere considerabilă față de numărul firmelor înmatriculate la Cluj în același interval al anului trecut.
E vorba mai exact de 1.945 firme înmatriculate din ianuarie până în mai la Cluj, în scădere cu o treime de la cele peste 3.000 înființate în același interval al anului trecut – dar, să precizăm, în toate județele sunt scăderi cel puțin comparabile, cauzate de pandemia izbucnită în martie. De altfel reducerea de 36% an-pe-an e una dintre cele mai mici din țară. Sunt numeroase județele cu o scădere de 40%, 50% sau chiar aproape 60% a numărului de firme înregistrate, cum e cazul județelor Olt sau Teleorman.
În ce privește numărul de firme înregistrate în primele cinci luni aleanului, Clujul e depășit doar de București cu 6.120 firme înregistrate, și e urmat de Iași cu 1.667, Timiș cu 1.621 și Constanța cu 1.442 firme nou înființate. În total în țară numărul firmelor înființate în primele cinci luni ale anului este de aproape 37.800 – considerabil mai puține decât în același interval al anului trecut, când au fost înregistrate peste 68.000 de firme.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu