Închide

Registrul Comerțului: Cluj, județul din provincie cu cele mai multe firme înființate de debutanți, la mare distanță de restul

Economie by Actual de Cluj - nov. 02, 2019 0 104

Clujul are cele mai multe firme înființate de debutanți din țară cu excepția Capitalei, arată cifrele la zi publicate de Registrul Comerțului.

E vorba în total de peste 5.500 de firme înființate de debutanți, SRL-D-uri, cifră depășită, dar nu la mare distanță, doar de București, cu 6.300 firme înființate până la sfârșitul lunii septembrie. Bucureștiul și Clujul sunt urmate în acest clasament, la mare distanță, de Timiș cu 2.600 de SRL-D-uri înființate. Spre comparație ultimele locuri din clasamentul județelor cu cele mai multe astfel de firme sunt ocupate de Călărași și Covasna, cu 198 și respectiv 159 firme înființate.

Societățile cu răspundere limitată pentru debutanți (SRL-D) pot fi deschise din 2011, de către întreprinzătorii debutanți în afaceri. SRL-D-urile au acest statut – și câteva facilități oferite de lege – timp de trei ani de la data înființării. SRL-D-urilor, Statul le oferă credite nerambursabile de până la 10.000 de euro dintr-un plan de afaceri, ce pot fi cerute de tineri ce își deschid prima afacere. Totodată, SRL-D-urile sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajatori pentru veniturile a cel mult patru angajați.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu