Închide

Registrul Comerțului: Cluj, cele mai multe SRL-D-uri din provincie de la debutul programului, la mare distanță de restul

Economie by Actual de Cluj - ian. 03, 2018 0 405

Cele mai multe firme deschise de debutanți, în provincie, sunt în continuare la Cluj, conform evidențelor Registrlui Comerțului.

De la debutul programului de firme pentru debutanți, SRL-D-uri, în 2011 și până la sfârșitul lunii noiembrie, fuseseră înființate peste 44.000 de astfel de firme, conform instituției. Dintre acestea cele mai multe sunt în București (6.050), urmat aproape de Cluj cu 5.201 astfel de firme, și la mare distanță de Timiș, cu 2.559. În ultima lună au fost înființate, la Cluj, doar 27 de firme.

Societățile cu răspundere limitată pentru debutanți (SRL-D) pot fi deschise din 2011, de către întreprinzătorii debutanți în afaceri. SRL-D-urile au acest statut – și câteva facilități oferite de lege – timp de trei ani de la data înființării. SRL-D-urilor, Statul le oferă credite nerambursabile de până la 10.000 de euro dintr-un plan de afaceri, ce pot fi cerute de tineri ce își deschid prima afacere. Totodată, SRL-D-urile sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajatori pentru veniturile a cel mult patru angajați.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu