”Este foarte posibil să avem sesiune extraordinară, pentru că așa cum am explicat în Biroul Politic Național, indiferent care vor fi deciziile, așa cum am procedat la adaptarea și armonizarea legilor, astfel încât să îndeplinim jaloanele din PNRR, România are nevoie de banii care ne sunt alocați. Ei au fost luați în calcul atunci când s-a întocmit bugetul de stat și nu ne putem permite să pierdem acești bani”, a declarat Ciucă la finalul unei ședințe a conducerii partidului.

Ciucă a explicat că proiectul pensiilor speciale este o condiție esențială pentru cererea 3 de plată din PNRR.

Șeful PNL a mai spus că parlamentarii PNL care nu votează legea pensiilor parlamentarilor  vor fi excluși din partid.

Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla dacă legea privind desființarea pensiilor parlamentarilor e atacată la CCR, Ciucă a spus că ”trebuie să lăsăm să se deruleze procedura și în funcție de procedură și decizia CCR, se va proceda cum am procedat pe fiecare dintre legile care au fost întoarse de la CCR, cu modificarile de la Curte”.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a declarat luni, 26 iunie, după şedinţa conducerii partidului, că în PSD nu există o decizie privind excluderea din partid a celor care nu votează eliminarea pensiilor parlamentarilor şi că speră că şi la PNL faptul că apartenenţa la partid înseamnă şi disciplină de partid să fie suficient de important pentru a nu se ajunge la astfel de sancţiuni.

Cele două camere ale Parlamentului se reunesc azi în şedinţă comună pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. La ședință participă și premierul Marcel Ciolacu. Proiectul, iniţiat de deputatul PSD Alfred Simonis, modifică Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul abrogării dispoziţiilor capitolului XI, care vizează acordarea dreptului la indemnizaţia pentru limita de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii.