Închide

Recursul ministrului Bode în scandalul lucrării sale de doctorat la Cluj care ar fi plagiată începe cu o amânare

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 22, 2023 0 114

Recursul ministrului Bode în scandalul lucrării sale de doctorat la Cluj care ar fi plagiată începe cu o amânare, azi s-a judecat recursul la Curtea de Apel Cluj.
Bode a înaintat recurs la decizia Tribunalui Sălaj care i-a respins cererea de anulare a hotărârii Comisiei de Etică a Universității ”Babeș-Bolyai”, care a sesizat în două rânduri că lucrarea sa de doctorat ar fi ”profund viciată”. Recursul a fost depus în ianuarie dar termenul în proces a fost fixat doar pentru martie, adică azi. Cu celeritate instanța i-a judecat recursul în această dimineață și i-a amânat cererea pe motiv de recuzare. Astfel, soluția pe scurt a instanței e amânarea soluționării recursului pentru data de 5 mai la ora 9, ”în vederea soluționării cererii de recuzare”.

Recursul ministrului Lucian Bode la decizia instanței de a-i respinge contestația în scandalul de plagiat în care e implicat se judecă peste o lună la Cluj, instanța a fixat termen 22 martie, la două luni de când a fost înregistrat recursul.
Ministrul de Interne Lucian Bode e acuzat că și-a plagiat lucrarea cu care a obținut titlul de doctor la universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. În cazul său comisia de etică a universității a constatat că lucrarea este ”profund viciată”, dar Bode a atacat decizia comisiei la Tribunalul Sălaj, care i-a respins cererea. Bode a atacat la rândul său decizia instanței, care acum se judecă la Curtea de Apel, instanța a fixat termen în acest caz pentru 22 martie. Să menționăm, termenul a fost fixat la aproape două luni de când a fost formulat recursul, în 26 ianuarie, iar la Curtea de Apel Cluj recursul a fost înregistrat în 2 februarie.

La termenul din 17 ianuarie, singurul deocamdată din proces exceptând amânarea de azi, instanța Tribunalului Sălaj i-a respins lui Bode cererea de suspendare a executării Hotărârii Comisiei de Etică a UBB care a găsit vicii în lucrarea sa de doctorat, ca nefondată. Să precizăm că între timp comisia de etică a emis o nouă hotărâre, în care a constatat că lucrarea de doctorat a lui Bode este ”profund viciată”, iar această a doua hotărâre nu a fost atacată de ministru.

Citește și:

Bode a atacat azi cu recurs decizia Tribunalului care i-a respins cererea în scandalul acuzațiilor de plagiat la UBB Cluj, se judecă la Curtea de Apel

Bode se luptă cu UBB în instanțe, deschide proces nou la Tribunalul București în scandalul lucrării de doctorat

A fost fixat termenul de judecată în cazul scandalului de plagiat al ministrului Bode, procesul se judecă la Cluj, termenul a fost fixat peste o lună, la două luni decând a fost înregistrat recursul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu