Închide

Record pe aeroportul din Cluj, cea mai aglomerată zi din istorie mută pasageri cât un oraș

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 03, 2017 0 2175

Traficul aerian din Cluj crește cu nu mai puțin de 63% într-un an, arată cifrele publicate azi de aeroportul internațional din Cluj.

Mai exact în prima jumătate a anului pe aeroportul clujean au călătorit 1,23 milioane de pasageri, în creștere cu 63% față de primul semestru al anului trecut, când numărul era de 735.517 persoane.

În ce privește mișcările de aeronave pe aeroportul din Cluj au aterizat sau au decolat 12.302 aeronave, cu 51% mai mult față de prima jumătate a anului trecut iar în ce privește transportul de marfă acesta a crescut cu 52% în același interval, 1,5 milioane de tone față de un milion în aceeași perioadă a anului trecut.

Cea mai aglomerată zi din istoria aeroportului clujean a fost 26 iunie: 10.189 pasageri înregistrați, aproape cât populația orașului Huedin. Directorul operațional Iuliu Pop spune însă pentru actualdecluj.ro că cifra de 10.000 de pasageri transportați pe zi va fi depășită frecvent de acum încolo, în special în perioada de vară, când de pe aeroport decolează și curse turistice. Cele mai aglomerate rute sunt cele spre Londra – 4 curse zilnice – și București – 7 curse în fiecare zi.

Aeroportul din Cluj a împlinit un secol de activitate cu cinci zile înainte de a bifa recordul din 26 iunie. De aici zboară avioane spre 47 de destinații regulate din 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu. În prima jumătate a anului de pe aeroport au fost deschise opt destinații noi, a crescut frecvenţa zborurilor pe rutele existente, iar o nouă companie aeriană, Ellinair, a demarat zboruri regulate de la Cluj către Tesalonic pe durata verii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare