Închide

Record de companii cu capital ucrainean în România. IT-ul din Ucraina se mută în Bucureşti, Iaşi şi Cluj: 20% din firmele cu capital ucrainean înfiinţate în acest an în România sunt în IT

EconomieTop News by Actual de Cluj - dec. 15, 2022 0 191

Războiul de la graniţe izbucnit la sfârşitul lunii februarie a dus la un număr record de companii cu capital ucrainean înfiinţate în România în acest an, iar surpriza vine din zona de informaţii şi comunicaţii, al doilea cel mai activ sector de activitate pentru capitalul ucrainean, după comerţ.

„Îi interesează şi piaţa din România, pentru că vor să rămână în zona aceasta a Europei. Unele multinaţionale şi-au deschis aici, angajează aici, dar au păstrat şi biroul din Ucraina, altele au mutat tot ce era în Ucraina în România. Piaţa locală e văzută şi ca un back-up, pentru că ele nu şi-au încetat în totalitate activitatea din Ucraina“, a explicat pentru Ziarul Financiar Alexandru Boboc, partner în cadrul companiei de con­sul­tanţă Jinga & Asociatii, care a aju­tat mai multe companii din Ucraina să îşi mute activitatea în România.

Din ianuarie şi până la sfârşitul lunii noiembrie, 337 de companii cu capital ucrainean au fost înfiinţate în România, un nivel record, ţinând cont că în total în România existau anterior în 1.100 de companii cu capital ucrainean, conform datelor Registrului Comerţului. Circa 20% din firmele nou create au domeniul de activitate din zona informaţiilor şi comunicaţiilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu