Închide

Record de autorizații de construcție la Cluj în iulie

EconomieTop News by Actual de Cluj - sept. 09, 2020 0 663

Crește cea mai scumpă piață imobiliară din țară, numărul autorizațiilor de construcție eliberat în Cluj în acest an este mai mare cu câteva zeci față de același interval al anului trecut. În luna iulie au fost eliberate cele mai multe autorizații de construcție din ultimii doi ani, cu excepția lunii iulie 2019, la mică distanță.

Este vorba mai exact de 1.135 autorizații de construcție emise în județul Cluj în primele șapte luni ale acestui an, cu 137 mai multe față de același interval al anului trecut. Dintre acestea, în iulie au fost eliberate 220 de astfel de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 16 față de luna iunie și cu șase mai puține față de luna iulie a anului trecut. Să menționăm, în luna iulie au fost eliberate cele mai multe autorizații din acest an, dublu față de orice altă lună cu excepția lunii precedente, iunie. Totodată cifra din iulie este a doua cea mai mare din ultimii doi ani, ușor sub luna iulie a anului trecut.

Cifrele vin din cercetarea statistică lunară ”Autorizații de construire eliberate pentru clădiri” a Institutului Național de Statistică. Cercetarea este exhaustivă și prezintă autorizațiile pentru clădiri rezidențiale, adică acele clădiri folosite integral sau în cea mai mare parte, peste 50%, pentru locuit.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare