Închide

Recital cu muzică ucrainiană, susținut de două soliste ucrainiene refugiate din calea războiului, peste câteva zile la Opera din Cluj

Cultură by Actual de Cluj - apr. 11, 2022 0 94

Recital cu muzică ucrainiană, susținut de două soliste ucrainiene refugiate la Cluj din calea războiului, peste câteva zile la Opera din Cluj.

Recitalul ”Slava Ukraini!” e programat în 18 aprilie și conține doar muzică ucraineană. Din distribuție fac parte sopranele Anna Bondarenko și Olga Ovcharenko, artiste fugite din calea războiului și găzduite de instituția de cultură din Cluj, la care se vor alătura mezzosoprana Liza Kadelnik și pianista Adelina Sabău. ”Din repertoriul acestui recital fac parte exclusiv lucrări muzicale scrise de compozitori ucraineni care, în interpretarea celor trei soliste de origine ucraineană, vor crea o atmosferă emoționantă”, arată Opera.

Soliste ale Operei Naționale și Baletului din Odessa, Anna Bondarenko și Olga Ovcharenko au fugit din calea războiului și, după un drum riscant, au ajuns în siguranță la Cluj-Napoca. ”Recitalul Slava Ukraini! stă mărturie la convingerea că muzica este limbajul universal al păcii, indiferent de perioadele pe care le traversează omenirea. Momentul va fi extrem de emoționant, observând cum muzica deschide dialogul pentru pace, depășind toate barierele și aducând speranța în suflete”, mai arată instituția.

Cu acces gratuit pentru cetățenii ucraineni, Recitalul se va desfășura sub egida regiei Mihaelei Sandu, în foaierul Operei, la ora 18.30.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu