Închide

Reabilitarea unei școli speciale din Cluj costă peste trei milioane de euro, bani europeni, lucrările au fost scoase la licitație

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 04, 2022 0 75

Reabilitarea unei școli speciale din Cluj costă peste trei milioane de euro, bani europeni, lucrările au fost scoase la licitație.

E vorba de școala gimnazială specială din Huedin, pentru care Consiliul Județean Cluj anunță azi că a scos la licitație lucrările de execuție ce vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea, cu bani europeni. Contractul are o valoare estimată de peste 15 milioane de lei, adică trei milioane de euro, iar lucrările vor avea o durată de execuție de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere. Cu acești bani ar urma să fie termoizolate clădirile, refăcute fațadele în învelitorile, cu aducerea ansamblului la imaginea originală, și amenajări  funcționale la sistemul de compartimentare. Totodată, vor fi executate reparații, reabilitări și înlocuiri la nivelul finisajelor și tâmplăriei, se vor moderniza instalațiile electrice, termice și sanitare și vor fi instalate centrale termice în fiecare corp de clădire. De asemenea, vor fi realizate rampe pentru persoane cu dizabilități, vor fi amenajate noi grupuri sanitare și o bibliotecă cu spații de lectură.

Să adăugăm că serviciile de proiectare, care la rândul lor au costat peste un milion de euro, adică o valoare estimată de șase milioane de lei, au fost scoase la licitație în urmă cu doi ani, în mai 2020.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu