Închide

BREAKING Rata infectărilor cu noul coronavirus depășește pragul critic de trei cazuri la două mii de locuitori, în Cluj-Napoca. Mâine sunt așteptate restricții

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 08, 2020 2 1098

Rata infectărilor cu noul coronavirus a depășit în Cluj-Napoca pragul critic de trei cazuri la două mii de locuitori, în această seară, prag care impune restrângerea mai multor activități.
În Cluj-Napoca pragul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 1,5 cazuri la mia de locuitori în această seară, al treilea oraș din județ care atinge acest prag după Dej și Gherla, unde deja au fost instituite mai multe restricții, între care închiderea activității în interior a barurilor, cafenelelor și restaurantelor. Prefectul Mircea Abrudean, care e și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, spune că CJSU va decide mâine ce restricții impune în oraș. ”Aștept analiza Direcției de Sănătate Publică și propunerile de măsuri”, spune el.

În județul Cluj au fost înregistrate azi peste o sută de cazuri noi de infectare, cel mai mare număr de la izbucnirea pandemiei. Trei persoane au decedat în ultimele 24 de ore după ce au fost confirmate cu infecție.

2 comentarii

  1. Cum se calculeaza acest coeficient? La 130 de cazuri noi pe zi in tot judetul inseamna 1820 de cazuri in 14 zile. Suntem doar 150.000 in tot judetul ? Chiar si daca cele 130 de cazuri anuntate pe judet ar fi toate din Cluj Napoca tot nu bate la socoteala, la ultimul recensamant fiind in oras peste 270.000 locuritori. La prefectura nu gaseste nimeni un calculator de buzunar? Ca alea mari de stau pe birou probabil is virusate de la atata tetris …

  2. 270000:1000×1,5=405
    Greu cu aritmetica asta domnu Vasile.
    Daca ai avut un total de 405 cazuri in ultimele 14 zile, la o populatie de 270000 treci de 1,5 la MIE (dau 3 la doua MII).

Scrie un comentariu