Închide

Rata infectării cu coronavirus în Cluj e a treia cea mai ridicată din țară azi, sensibil peste media națională

Sănătate by Mihai Prodan - mai 03, 2021 0 286

Deși în zona galbenă a incidenței raportat la populație, rata infectării cu coronavirus în Cluj e a treia cea mai ridicată din țară azi, sensibil peste media națională.
E vorba de o incidență de 2,17 cazuri la mia de locuitori, considerabil în scădere față de ultimele zile dar a doua cea mai ridicată din țară, după București și Ilfov cu 2,42 și respectiv 2,32 cazuri la mia de locuitori. Spre comparație, media națională este de 1,56 cazuri la mie.

Amintim, doar zece cazuri noi de infecție cu coronavirus au fost depistate la Cluj în ziua de Paște, cel mai mic număr din ultimele luni. Numărul mic de cazuri noi e specific în ultimele 24 de ore în toate județele din țară: sunt județe care au raportat un singur caz noi de infecție în acest interval. Aceasta, în condițiile în care Clujul e județul din țară cu cele mai multe cazuri de infecție depistate de la debutul pandemiei până în prezent, peste 56.000 de cazuri noi. Cu excepția Capitalei și a județului Timiș, e singurul județ din țară care a depășit pragul de 50.000 de infecții depistate de la debutul pandemiei, în primăvara anului trecut.

Mai jos incidența în fiecare județ din țară, azi:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.