Închide

Care e explicația pentru numărul foarte mic de cazuri noi de infecție depistate în Cluj în zi de Paște, doar 10

SănătateTop News by Mihai Prodan - mai 03, 2021 0 897

Explicația pentru numărul foarte mic de cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore la Cluj – zece, cel mai mic număr într-o zi din ultimele luni – e numărul mic de teste procesate. Numărul e jumătate față de săptămânile precedente, dar numărul cazurilor noi de infecție e de zece ori mai mic.

Datele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență arată că în ultimele 24 de ore – mai exact, în ziua de Paște – în Cluj au fost procesate doar 262 de test de depistare a infecției, adică puțin peste 10% din media zilnică de aproximativ două mii de teste și jumătate din numărul testelor procesate într-o zi de duminică din ultimele săptămâni. Spre comparație, duminica trecută au fost procesate la Cluj un număr de 431 de teste, dintre care 103 s-au dovedit pozitive. În urmă cu două săptămâni, în 19 aprilie – 423 teste procesate, 134 cazuri noi de infecție depistate. În medie, astfel, fiecare al patrulea test procesat s-a dovedit pozitiv. În ultimele 24 de ore, însă, doar 1 din 26 de teste procesate s-a dovedit pozitiv, mai puțin de 4%.

Dintre cele 262 teste procesate în ultimele 24 de ore, 101 au fost prelevate de la pacienți care au manifestat simptome de infecție cu coronavirus; alte 152 de teste au fost teste rapide iar nouă au fost teste efectuate la cerere.

Spre comparație până acum de la izbucnirea pandemiei în primăvara anului trecut în Cluj au fost procesate aproape o jumătate de milion de teste de depistare a infecției – mai exact, 486.926 de teste. Un număr de peste 56.000 de clujeni au fost infectați până acum cu coronavirusul SARS-CoV 2.

Citește și:

Doar zece cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate la Cluj în ziua de Paște, cel mai mic număr din ultimele luni

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.