Închide

Rata de vaccinare a profesorilor din Cluj crește lent, doar câteva sute în trei luni, creștere de 3%

Educaţie by Mihai Prodan - mart. 04, 2022 0 99

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului avansează foarte lent în rândul cadrelor didactice din Cluj, rata de vaccinare a ajuns azi la aproape 80%, a crescut cu doar câteva procente în mai bine de trei luni.

Potrivit informațiilor colectate de la nivelul tuturor școlilor din Cluj, azi rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional clujean este de 79,89% personal angajat vaccinat, adică 9.489 de persoane.

Spre comparație, în 20 noiembrie anul trecut  rata de vaccinare era de 76,6%, adică 9.099 persoane. Altfel spus, în aceste trei luni și jumătate s-au vaccinat doar mai puțin de patru sute de cadre didactice, mai exact 390.

Doar trei școli dintre cele peste patru sute din Cluj desfășoară acum cursurile online în condiții de pandemie; mai nou criteriul pe baza căruia se decide mutarea cursurilor online este gradul de ocupare al paturilor din spitale, sub 75%, or în Cluj acesta este de jumătate din capacitate, puțin peste 50%. Astfel, 444 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, din totalul celor 447 de unități cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, desfășoară activitatea educațională cu prezență fizică, arată datele Inspectoratului Școlar Județean (foto).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.

Articole similare