Închide

Rată de pozitivare de peste 15% în ultimele 24 de ore la Cluj – fiecare al șaselea test a fost pozitiv

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 12, 2020 0 1065

Rată de pozitivare de peste 15% în ultimele 24 de ore la Cluj – fiecare al șaselea test a fost pozitiv pentru infectarea cu noul coronavirus.

În Cluj au fost efectuate în ultimele 24 de ore 2.716 teste de depistare a infecției cu noul coronavirus iar 413 dintre probe s-au dovedit pozitive, o rată de 15%, în scădere față de ultimele zile dar în continuare considerabil peste media de la debutul pandemiei – de trei ori mai ridicată.

În Cluj au fost făcute până acum, de la debutul pandemiei, aproape 250.000 de teste de depistare a infecției, dintre care 14.300 au fost pozitive – o rată de pozitivare de sub 6%. Să menționăm, peste 1.500 dintre testele efectuate în ultima zi au fost teste efectuate la grupe de risc, respectiv la pacienți care au prezentat simptome de infecție cu coronavirus. Alte 1.100 teste au fost efectuate la cerere.

Amintim, în Cluj au fost înregistrate până astăzi cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus din țară, exceptând Capitala, aproape 14.300 de cazuri de la debutul pandemiei. Dintre acestea, 1.100 de persoane au fost depistate cu infecție doar ieri și astăzi – ieri a fost înregistrat un record de infecții, de peste șapte sute de cazuri noi, iar azi au fost înregistrate alte peste patru sute de cazuri.

În mai multe orașe și comune din Cluj au fost prelungite ieri cu încă 14 zile restricțiile de circulație cauzate de incidența crescută a infecțiilor cu coronavirus. Între acestea, Câmpia Turzii, Feleacu și Huedin. În Cluj-Napoca incidența infecțiilor este peste media județeană și aici sunt în vigoare aceleași restricții, care includ între altele obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, interzicerea formării de grupuri mai mari de șase persoane sau închiderea restaurantelor, dar și închiderea școlilor și mutarea cursurilor pe Internet.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu