Închide

Coronavirus în România: peste 10.000 de cazuri noi într-o zi, 121 decedați doar de ieri

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 12, 2020 0 1449

Record după record de infecție cu coronavirus în România – azi a fost depășit pragul de zece mii de infecții noi depistate în 24 de ore.

În total în acest interval au fost depistate 10.142 cazuri noi de infecție cu coronavirus, ceea ce ridică numărul total al românilor infectați la peste 334.200 persoane. Vestea bună este că, dintre acestea, aproape 225.000 au fost tratate și declarate vindecate. Vestea proastă este, însă, că  peste 8.500 de persoane au decedat după ce s-au infectat. Dintre aceștia din urmă, 121 de persoane au decedat doar în ultimele 24 de ore. Peste 12.800 persoane sunt internate în spital, aproape 700 dintre aceștia sunt internați în Cluj. Alți peste 44.000 de români infectați se află în izolare la domiciliu.

Amintim, în Cluj au fost înregistrate până astăzi cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus din țară, exceptând Capitala, aproape 14.300 de cazuri de la debutul pandemiei. Dintre acestea, 1.100 de persoane au fost depistate cu infecție doar ieri și astăzi – ieri a fost înregistrat un record de infecții, de peste șapte sute de cazuri noi, iar azi au fost înregistrate alte peste patru sute de cazuri.

Un număr de 156 persoane au decedat la Cluj după ce s-au infectat cu coronavirus, până astăzi.

În mai multe orașe și comune din Cluj au fost prelungite ieri cu încă 14 zile restricțiile de circulație cauzate de incidența crescută a infecțiilor cu coronavirus. Între acestea, Câmpia Turzii, Feleacu și Huedin. În Cluj-Napoca incidența infecțiilor este peste media județeană și aici sunt în vigoare aceleași restricții, care includ între altele obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, interzicerea formării de grupuri mai mari de șase persoane sau închiderea restaurantelor, dar și închiderea școlilor și mutarea cursurilor pe Internet.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu