Închide

Rata de pozitivare cu coronavirus s-a dublat într-o zi la Cluj, de patru ori peste medie. 1 din 5 pacienți testați – pozitiv

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 05, 2020 0 1210

Fiecare 1 din 5 teste efectuate pentru depistarea infecției cu coronavirus în Cluj în ultimele 24 de ore s-a dovedit pozitiv, o rată de pozitivare de peste 22% – dublă față de ieri și de patru ori mai mare față de media testelor pozitive efectuate de la debutul pandemiei până în prezent.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 534 cazuri de infecție cu coronavirus la Cluj în condițiile în care numărul de teste efectuate a fost de 2.416, o rată de pozitivare de peste 22%. Spre comparație, la un număr similar de teste efectuate, ieri rata de pozitivare era de jumătate: 293 cazuri de infecție depistate la 2.371 teste efectuate, o rată de pozitivare de 12%.

Dintre cele peste 2.400 de teste efectuate în ultimele 24 de ore, peste 800 au fost efectuate la cerere, iar restul de 1.600 au fost făcute la grupele de risc, persoane ce prezentau simptome și suspiciuni de infecție. În total până astăzi de la debutul pandemiei numărul testelor efectuate a depășit 234.000, în vreme ce numărul infecțiilor confirmate a depășit astăzi 11.000 – o rată medie de pozitivare de 4,7%.

L-am întrebat pe prefectul Mircea Abrudean, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cum comentează această rată de pozitivare, de peste 20%, dublă față de ieri și de peste patru ori față de medie. ”Pot doar să o constat, nu o pot comenta”, spune el. ”Numărul mare de teste din grupele de risc probabil poate fi o explicație, adică oameni cu simptome clare”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu