Închide

Rata de infectare e în creștere. Ce restricții pregătesc autoritățile

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 23, 2021 0 224

Cu numărul de noi cazuri de COVID-19 în creștere autoritățile se face planul pentru eventuale restricții, acestea urmând a fi stabilite prin hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă care va fi adoptată cel mai probabil pe 12 septembrie.
Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, doar scolile vor rămâne deschise până la o incidență de 6 la mie, în cazul celorlalte activități nivelurile fiind mai joase.
Arafat a precizat, într-o intervenție la Digi 24, că nu este o soluție închiderea totală a economiei. Varianta, a precizat el, ar fi ca în anumite zone, cum ar fi cazul restaurantelor, să intre doar persoanele vaccinate.

„Nu sunt restricţii pentru cei nevaccinaţi, eu nu le văd aşa. Eu văd altfel situaţia: aici, este combinat cu economia. Să ajungi să închizi economia total, din nou, nu este o soluţie (…). S-au luat măsuri, s-au dat soluţii, s-a dat posibilitatea de vaccinare şi venim după asta şi ne uităm că dacă creşte ce facem, reînchidem integral restaurantele, reînchidem integral tot ce a funcţionat şi a fost închis atuncea? Şi atunci, soluţia cealaltă este, pe unele zone, să ai anumite reglementări. Ok, este creştere foarte mare în oraş, atunci intră în locaţiile astea persoanele care sunt protejate sanitar, să permitem locaţiile respective să funcţioneze mai departe. Asta e o măsură de sănătate publică pe o perioadă limitată”, a declarat Raed Arafat,.

Conform acestuia, transportul public este considerat activitate esenţială, acolo nu pot fi impuse restricţii, dar trebuie purtată masca de protecţie. Arafat consideră că cei care conduc mijloacele de transport în comun nu ar trebui să plece de pe loc până când toţi călătorii nu poartă masca de protecţie.
Cazurile de COVID-19 sunt în creștere în ultima perioadă, ultima raportare oficială, de duminică, înregistrând 517 noi infectări.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare