Închide

Rata de infectare continuă să scadă la Cluj-Napoca, a scăzut cu 1,28 puncte doar de vineri, azi e 2,88

SănătateTop News by Mihai Prodan - apr. 29, 2021 0 339

Rata de infectare cu coronavirus continuă să scadă la Cluj, e la jumătate din cea înregistrată în urmă cu trei săptămâni și sub pragul de trei cazuri la mia de locuitori, arată datele Direcției de Sănătate Publică, publicate în urmă cu puține momente.

Azi rata de infectare în Cluj-Napoca este de 2,88 cazuri la mie, față de 2,98 cazuri ieri. În urmă cu două zile incidența era de 3,16 cazuri la mie, iar în urmă cu trei zile – 3,21. Pentru context, la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, incidența era de 4,16 cazuri la mie – o scădere de un punct procentual peste weekend. În 5 aprilie incidența era de 7,67, ceea ce înseamnă că în trei săptămâni incidența s-a înjumătățit.

În ultimele două săptămâni în Cluj-Napoca numărul cazurilor de infecție a ajuns la sub o mie de cazuri noi, pentru prima dată în ultima vreme – sunt 965 cazuri înregistrate în ultimele două săptămâni. Chiar și așa, în Cluj-Napoca au fost depistate cazuri de infecție cât aproape în toate celelalte orașe și comune la un loc – în județul Cluj, în acest interval, au fost depistate aproape 2.200 de cazuri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare