Închide

Rata de infectare continuă să scadă în Cluj-Napoca, 3,16 cazuri la mie azi față de 4,16 vineri

SănătateTop News by Mihai Prodan - apr. 27, 2021 0 531

Rata de infectare continuă să scadă în Cluj-Napoca, orașul din Cluj cu cele mai multe infecții depistate, cât toate celelalte la un loc.
Rata de infectare în Cluj-Napoca a scăzut azi la 3,16 cazuri la mia de locuitori față de 3,21 ieri, arată datele Direcției de Sănătate Publică publicate în urmă cu câteva momente.

Pentru context, la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, incidența era de 4,16 cazuri la mie – o scădere de un punct procentual peste weekend. În 5 aprilie incidența era de 7,67, ceea ce înseamnă că în trei săptămâni incidența s-a înjumătățit.

Amintim, scăderea ratei ieri sub pragul de 3,5 la mie a determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să ridice principalele restricții aplicate locuitorilor, în special redeschiderea restaurantelor și cafenelelor – la 30% din capacitate – și redeschiderea sălilor de sport, dar și ridicarea restricției ca magazinele să se închidă la ora 18 iar circulația să fie interzisă după ora 20.

Să mai spunem că numărul total al cazurilor de infecție depistate în Cluj-Napoca, deși de departe cel mai ridicat din județ și cât toate celelalte orașe și comune la un loc, s-a înjumătățit în ultimele două săptâmâni, la puțin peste o mie de cazuri din totalul de aproape 2.400 de cazuri depistate în județ.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare