Închide

Raport imobiliar: Cluj-Napoca, 20% din investițiile în clădiri de birouri în 2019, 200 milioane de euro

EconomieTop News by Actual de Cluj - ian. 21, 2020 0 172

Clujul a învârtit o cincime din banii din imobiliare anul trecut, din toată țara, conform unui raport.

Anul trecut volumul investiţiilor imobiliare din România a depășit un miliard de euro, mai exact  1,06 miliarde de euro, în creştere cu 7% faţă de nivelul înregistrat anul anterior, arată datele departamentului de research al companiei de consultanţă imobiliară CBRE România. E un record pentru ultimii cinci ani. ”2019 a fost anul oraşelor regionale pentru tranzacţiile cu clădiri de birouri, Cluj-Napoca atrăgând investiţii de aproape 200 milioane de euro, respectiv 20% din totalul volumului tranzacţionat la nivelul ţării”, arată CBRE.

Compania a consiliat în 2019 vânzarea unui pachet de trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca, deţinut de grupul de firme Hexagon.

În analiza SWOT a orașului raportul arată că între calitățile Clujului se numără forța de muncă calificată, faptul că orașul e al doilea hub IT din țară, studenții numeroși sau infrastructura dezvoltată. În schimb, între defecte se numără prețurile ridicate la imobiliare și dificultatea de a atrage și păstra forța calificată de muncă. Raportul arată că orașul are o populație de peste 729.000 de locuitori, o rată a șomajului de 1,2% și salarii medii nete de 768 euro.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare