Închide

Raport imobiliar: apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca stau pe piață trei luni

EconomieTop News by Actual de Cluj - feb. 17, 2020 1 1118

Imobilele scoase la vânzare pe cea mai scumpă piață din țară, Cluj-Napoca, rămân pe piață nu mai puțin de trei luni, una dintre cele mai mari perioade din țară, conform unei analize.

Un raport de piață publicat de Analize Imobiliare și imobiliare.ro arată că în Cluj-Napoca apartamentele rămân pe piață în medie 91 de zile, perioadă depășită doar de Iași cu 98 de zile. ÎN rest în București acestea stau pe piață 42 de zile, în Timișoara – 52 de zile, iar în Brașov – 68 de zile.  ”Interesant de observat este că, în comparație cu anul precedent, trei dintre marile centre regionale analizate au consemnat majorări ale perioadei de vânzare, în vreme ce alte trei au consemnat diminuări. O scădere importantă, de la 50 la 42 de zile, a avut loc, astfel, chiar în București, nivelul actual fiind cel mai scăzut din 2015 încoace, chiar dacă destul de apropiat de cel consemnat în 2016 (44 de zile)”, arată raportul. Să precizăm că orașul Cluj-Napoca are și cea mai mare marjă de negociere dintre marile orașe, în medie 3,3%, procent depășit doar de Brașov cu 4%, mai arată același studiu, care se referă la imobilele scoase la vânzare în 2019.

Un comentariu

  1. […] 7. Imobilele scoase la vânzare pe cea mai scumpă piață din țară, Cluj-Napoca, rămân pe piață trei luni, una dintre cele mai mari perioade din țară, conform unei analize. Un raport arată că în Cluj-Napoca apartamentele se vând, în medie, după 91 de zile, perioadă depășită doar de Iași cu 98 de zile. În București acestea stau pe piață 42 de zile, în Timișoara – 52 de zile, iar în Brașov – 68 de zile.  (Link) […]

Scrie un comentariu